Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley). Italský přistěhovalec Samuele Sebastiani přišel do Kalifornie koncem 19. století a v Sonomě se rychle stal známým díky svým kvalitním vínům ze široké škály mezinárodně uznávaných odrůd révy vinné. Specialitou pro tuto oblast jsou Chardonnay a Pinot Noir. Sebastiani se ale také může nazývat průkopníkem Cabernet Sauvignon v Sonomě. Bylo to první vinařství osázené Cabernetem Sauvignon.
Chuť a vůně vínaVíno je tmavě rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně černého rybízu, ostružin, cassis s náznaky chuti kokosu a vanilky díky stárnutí dřeva. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.
Sklizeň a zrání vínaHrozny se sklízejí v noci a tři dny se namáčejí ve studené slupce. Hrozny jsou následně rozdrceny a fermentace začíná při poměrně vysoké teplotě v nerezových tancích, aby se extrahovalo co nejvíce chuti. Po vylisování se víno míchá a zraje v nových i použitých sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu.
K jakému jídlu se víno hodí:- Vyzrálé holandské sýry
- Dušené maso
- Jehněčí maso