Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Grüner Veltliner nyní roste tam, kde dováděly ústřice před 17 miliony let a to v pravěkém oceánu. Tato všestranná odrůda je vhodná nejen pro ušlechtilá vína, ale také pro vysoce kvalitní šumivá vína, která zde mají v této oblasti zvláštní tradici. Naše Veltlínské zelené dává této specialitě zvláštní výraz. Náš sekt Grüner Veltliner se proto vyrábí tradičními metodami a kvasí se v láhvích.
Chuť a vůně vínaTravnatá a jemně kořeněná vůně. Chuť má hladký a šťavnatý nádech se svěží a šťavnatou příchutí banánů a hrušek. Pijte ho jako bílé burgundské víno. V nose ucítíte svěží ovocnost, která se hodí k Veltlínskému grünerovi, ale v ústech působí velmi exoticky.
Sklizeň a zrání vínaVíno pochází z vinice Goldjoch ve Weinviertelu. Kvašení probíhá v nádržích z nerezové oceli. Po uzrání se víno plní do lahví ve kterých probíhá kvašení a následně vzniká šumivé víno. Pro zahájení fermentace se do každé láhve přidává cukr a droždí. Víno zůstává v kontaktu s kvasinkami asi 12-18 měsíců. Pro následné oddělení uděláme „remuage“.
Ocenění:- GOLD - ÖGZ Sieger
- GOLD – Challenge International
- SILVER – IWSC England
- 91P - Falstaff
- SILVER – Mundus Vini München
- SILVER – Decanter England
K jakému jídlu se víno hodí:- Bílá masa (drůbež, králík)
- Rybí speciality
- Mořské plody
- Kaviár