Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.
Chuť a vůně vínaVůně a chuť divokých bobulí, kořenitá a toustově dubová. Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.
Sklizeň a zrání vínaHrozny pochází z pečlivě vybraných vinohradů z Gimlett Gravels z vinařského distriktu Hawke´s Bay na Severním ostrově. Mírně bohaté, dobře propustné půdy na bázi štěrků dávají úžasný základ pro nízkosklizňový Merlot. Tyto polohy vinohradů mají ideální zrací podmínky pro tvorbu výrazných bobulových aromat a především na vybalancovanou taninovou strukturu.
Zrání hroznů je pečlivě monitorováno a sklízí se ve večerním chladu při maximu chuťového výrazu a optimální fyziologické vyzrálosti.
Po odstopkování byly bobule macerované pět dní za studena pro získání maxima chuťového výrazu a pro stabilizaci barvy. Když kvašení začne, je směs ručně míchána a občas skrápěná pro získání maxima tříslovin, barvy a chuti. Následně po ukončení kvašení je mladé víno nadále ve styku se slupkami. Je denně ochutnáváno pro určení optimální hranice extrakce. Po stočení a lisování leží víno v použitých sudech z francouzského dubu, kde proběhne malolaktické kvašení. Když je dosaženo správné stařecí balance, víno je finalizované a pečlivě připravené pro lahvování.
Ocenění:- 4 STARS - Winestate Hawke's Bay Tasting 2018
- BRONZE Medal - New Zealand Royal Wine Show 2018
K jakému jídlu se víno hodí:- Čerstvá zelenina
- Hovězí steak a červená masa