Toto víno se pěstuje v údolí Omaka jihozápadně od Blenheimu, které obsahuje úrodnou půdu a díky tomu získává výbornou ovocnou a koncentrovanou chuť.
Chuť a vůně vínaVoní a chutná po švestkách, višních a třešních, také v něm cítíme chuť oliv a vanilky. Hutné a plné víno má jemnou tříslovinku, kterou doplňuje vůně francouzského dubu ve kterých je víno uchováváno. Pro tuto oblast je typický kontrast teplého dne a chladné noci. To způsobuje pomalejší dozrávání, které zvyšuje intenzitu chuti. Vinice, odkud pochází tento Pinot, se tradičně sklízí později v sezóně.
Sklizeň a zrání vínaHrozny jsou sklízené ručně v době maximální zralosti. Po sklizni je víno 5 dní uchováváno v chladu, což pomáhá extrahovat maximální chuť a zvýšit barevnou stálost. V průběhu primárního alkoholového kvašení je víno až osmkrát denně ručně míseno. 28% vína pak po dobu deseti měsíců zraje v sudech z francouzského dubu, zbytek v tancích z nerezové oceli. V dalších letech od data výroby se dále rozvíjí chuť vína.
K jakému jídlu se víno hodí:- Jehněčí v bylinkové krustě a potřené hořčicí