Plně tělnatý a chuťově bohatý Cabernet Sauvignon smíchaný s Merlotem s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané švestky.
Chuť a vůně vínaVůně a chuť švestky s příznaky hořké čokolády a černé lékořice.
Sklizeň a zrání vínaHrozny pochází z pečlivě vybraných vinohradů z Gimlett Gravels z vinařského distriktu Hawke´s Bay na Severním ostrově. Mírně bohaté, dobře propustné půdy na bázi štěrků dávají úžasný základ pro nízkosklizňový Merlot. Tyto polohy vinohradů mají ideální zrající podmínky pro tvorbu výrazných bobulových aromat a především na vybalancovanou taninovou strukturu.
Zrání hroznů je pečlivě monitorováno a sklízí se ve večerním chladu při maximu chuťového výrazu a optimální fyziologické vyzrálosti.
Po odstopkování byly bobule macerované pět dní za studena pro získání maxima chuťového výrazu a pro stabilizaci barvy. Když kvašení začne, je směs ručně míchána a občas skrápěná pro získání maxima tříslovin, barvy a chuti. Následně po ukončení kvašení je mladé víno nadále ve styku se slupkami. Je denně ochutnáváno pro určení optimální hranice extrakce. Po stočení a lisování leží víno v použitých sudech z francouzského dubu, kde proběhne malolaktické kvašení. Když je dosaženo správné stařecí balance, víno je finalizované a pečlivě připravené pro lahvování.
K jakému jídlu se víno hodí:- Steaky
- Žampiony portobello