Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí hustou tmavě rubínovou barvou a vůní zralých ostružin s lehkým nádechem francouzského dubu.
Chuť a vůně vínaMísí se zde několik ovocných příchutí s černou švestkou a lékořicí, která vykazuje práškovou strukturu, chuť připomíná jemnou tmavou čokoládu.
Sklizeň a zrání vínaHrozny byly odděleny do malých fermentorů z nerezavějící oceli pro pětidenní studené namáčení, které pomohlo maximalizovat extrakci chutí a barev. Po zahájení fermentace bylo víno ručně ponořeno a občas vytaženo, aby jemně extrahovalo chuť a barvu. Po primárním kvašení, bylo mladé víno udržováno v kontaktu se slupkou a denně se ochutnávalo, dokud nedosáhlo správné extrakce a rovnováhy. Poté, co se slisovalo a usadilo, bylo víno následně přelito do sudů z francouzských dubů, kde se podrobilo sekundární fermentaci (malolaktická fermentace). Po dosažení správné rovnováhy pro stárnutí, bylo víno pečlivě plněno do lahví.
Vynikající ovoce pocházelo z některých vybraných vinic ve vinohradnické čtvrti Gimblett Gravels v Hawke's Bay. Tyto vinohrady mají ideální podmínky pro zrání za účelem dosažení zralých aromatických látek z bobulí a vyvážené struktury třísloviny, kterou prezentuje Saint Clair Merlot. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno za chladných nocí při maximální zralosti a fyziologické zralosti.
K jakému jídlu se víno hodí:- K červenému hovězímu masu a zelenině