Po více než čtyři dekády je North Coast jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay. Italský přistěhovalec Samuele Sebastiani přišel do Kalifornie koncem 19. století a v Sonomě se rychle stal známým díky svým kvalitním vínům ze široké škály mezinárodně uznávaných odrůd révy vinné. Specialitou pro tuto oblast jsou Chardonnay a Pinot Noir. Pochází z několika kalifornských vinic, včetně Sonoma County, Mendocino County a Lake County. Tyto oblasti jsou známé svým zralým Chardonnay. Název 'Butterfield Station' odkazuje na název vinice.
Chuť a vůně vínaRůznorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní limetky, hrušky, nektarinky, pečeného jablka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.
Sklizeň a zrání vínaRučně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po vylisování je polovina šťávy fermentována v dubu a také prochází jablečno-mléčnou fermentací. To zajišťuje přeměnu ostré kyseliny jablečné na jemnější kyselinu mléčnou a dodává vínu krémový charakter. Druhá polovina je fermentována při nízké teplotě v nerezových tancích, aby byla zachována čerstvost. Po fermentaci víno zraje několik měsíců v dubových sudech, mix francouzského, maďarského a amerického dubu.
K jakému jídlu se víno hodí:- Mořské plody
- Kuřecí maso
- Smetanové omáčky