Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera, ze kterých se vyrábí typické Prosecco.
Chuť a vůně vínaŠumivé víno světle žluté slámové barvy s nazelenalým nádechem a trvalým perlením. Má intenzivní ovocnou chuť s nádechem květin. Ve víně cítíme zralá zlatá jablka a akátový květ. Čerstvé, příjemné, měkké a dobře vyvážené víno, s dlouhou ovocnou chutí. Doporučeno podávat při 5-7°C ihned po otevření.
Sklizeň a zrání vínaČas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná lisováním hroznů a poté fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20°C. Následně se při pomalé druhé fermentaci ve velké uzavřené nádrži z nerezové oceli nechá při teplotě 12-14 ° C po dobu 3 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí:- Vhodné jako aperitiv
- Ovoce a sýry
- Lehké saláty
- Rybí pokrmy