Citrusová chuť odrůdy Chardonnay pocházející z oblasti Stellenbosch. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vínaCitrusová chuť s nádechem tropického ovoce. Vyvážená svěžest.
Sklizeň a zrání vínaHrozny jsou lisované v celých trsech a následně jsou fermentovány v dubových sudech o objemu 225 a 500 litrů, z nichž 15 % je nových. Víno pak zraje „sur lie“ (Sur lie je název prastaré metody pro zrání vína v přítomnosti kalů, které vznikají během kvašení) po dobu 9 měsíců. Používají se dvě varianty sur lie. Jako jednodušší postup je považován élevage (eleváž), kdy se vinný mok nechá ležet na kvasnicích. U druhé varinaty s názvem battonage (batonáž) se pravidelně víno s kaly promíchává. Zrání na kalech dodá vínu aromatickou komplexnost a plnost. Metoda sur lie má také vliv na zvýšení vnímání pocitu sladkosti vína. Obsahuje více živin pro jablečno-mléčné bakterie, což je důležité pro výrobu červených vín.
To způsobí, že víno získá komplexnost a krémovější texturu.
K jakému jídlu se víno hodí