Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína. Toto víno je vhodné i pro vegetariány.
Chuť a vůně vínaVíno typické čisté nažloutlé barvy se zelenými odstíny. Příjemná kořeněná ovocná chuť s citrusovým a jablečným aroma. Na patře je cítit klasická chuť papriky, citrusu a bylinek orámované ovocnou chutí s elegantním koncem.
Sklizeň a zrání vínaSklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.
K jakému jídlu se víno hodí:- Lehké saláty
- Klasická vídeňská kuchyně
- Asijská kuchyně