Novozélandský premiový Pinot Noir z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce - borůvky a ostružiny.
Chuť a vůně vínaVýběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralé borůvky a ostružiny s jemnými podtóny třešní. V koncentrované chuti převládá borůvka s lehkým dotekem ostružiny. Víno, které je vynikající jako mladé, ale v dalších pěti letech se jeho chuť i vůně dále rozvine.
Sklizeň a zrání vínaVinná réva pochází z níže položených oblastí Wairau Valley v oblasti Marlborough (včetně Omaka Valley a údolí Waihopai). Jednotlivé hrozny se před fermentací drží 5 dní v chladu. Pro primární alkoholovou fementaci jsou použité kultivované kvasinky, víno je šestkrát denně (během vrcholu fermentace až osmkrát denně) ručně míseno. Pak se část vína přelévá do tanků z nerezové oceli, druhá část pak do nových a starších sudů z amerického a francouzského dubu. Následně víno prochází jablečno-mléčným kvašením.
K jakému jídlu se víno hodí:- Jehněčí maso s česnekem a rozmarýnem, čerstvý zeleninový salát s pistáciemi