Tmavé a plné víno s příchutí černých třešní, kávy a koření s nádechem solného roztoku z černých oliv. Textura je hedvábně hladká s vúní opečeného dubu s přetrvávajícím závěrem.
Chuť a vůně vínaKomplexní vůně tmavého ovoce v kombinaci s tóny kávu a koření.
Sklizeň a zrání vínaHrozny pochází z jedné vinice poblíž Waihopai Valley. Ovoce bylo sklizeno, když dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální chuťi. Ve vinařství bylo ovoce chlazené pět dní před samotnou fermentací, aby bylo dosaženo maximální chuťe a barevné stálosti. Byly použity vybrané kultivované kvasinky pro optimální primární alkoholové kvašení. Víno bylo lisováno i za sucha. Směs byla rozdělena takto: 39 procent do nového sudu z francouzského dubu a zbytek do staršího kořeněného 225 litrového dubového barikového sudu.
Během zrání byly sudy pravidelně kontrolovány (jedenáct měsíců). Během této doby byla v sudu dokončená jablečno-mléčná fermentace. Víno bylo
poté opatrně extrahováno, smícháno a lahvováno.
K jakému jídlu se víno hodí:- křupavá kachní prsa se šalvějí a tymiánem